GEFOCUSSEERDE SHOCKWAVE THERAPIE

Weer pijnvrij bewegen

Behoor je tot de talloze patiënten die chronische pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes. Keerde jouw pijn ook altijd na korte tijd terug, vaak zelfs erger dan voorheen? Dan kan gefocusseerde Shockwave therapie wel eens een uitkomst voor jou zijn.

Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalking van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen kunnen veel pijn veroorzaken. De behandelmethode kan hulp bieden bij klachten aan de schouder, knie, achillespees, een golf- of tennisarm, golf- of tenniselleboog of hielspoor.

Voordelen gefocusseerde Shockwave therapie

 • Uniek in Noord-Limburg. Behandelt 7 keer dieper en effectiever dan reguliere Shockwave.
 • Sneller herstel met minder behandelingen.
 • Gerichte lokalisering van de pijnbron door middel van echografie.
 • De oorzaak van de pijn wordt direct bij de bron bestreden zonder medicatie of chirurgie.
 • Activeert de eigen genezingskracht van uw lichaam.
 • Ook bij elleboogpijn en pijn aan de knieschijf.

Waarom kiezen voor onze shockwave therapie?

Pees en Spier Expertise Centrum is vooruitstrevend en gelooft sterk in zinvolle behandelingen, die je echt verder helpen. Dat betekent dat we veel belang hechten aan persoonlijke aandacht en jou altijd centraal stellen. Daarom ontvangen wij je in een rustgevende, vertrouwde en moderne omgeving en kijken onze therapeuten verder dan het gebruikelijke behandelpad. Jouw herstel en welzijn staan bij ons voorop. Zo staat er voor jou een uitgebreid team van specialisten klaar zodat we je, mocht je een andere therapie nodig hebben, direct verder kunnen helpen. Jouw zorg is onze zorg, ook als het om shockwave therapie gaat.

Wat is het verschil tussen radiale en gefocusseerde shockwave therapie?

Onderstaande video van Venn Healthcare legt dit duidelijk uit.

Wanneer shockwave therapie?

Chronische pees- of spierblessures reageren vaak niet of onvoldoende op conventionele behandelingen, zoals fysiotherapie en krachttraining. Met het gevolg dat je klachten blijft houden in het dagelijks leven of tijdens het sporten. Shockwave therapie kan in zo’n geval uitkomst bieden en je helpen om weer pijnvrij te bewegen. Deze vorm van therapie biedt je hulp bij aandoeningen als:

 • Schouderklachten (met of zonder verkalkingen)
 • Elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
 • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Peesplaatontsteking aan de voetzoolbodem (fasciitis plantaris)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Knieschijfpeesblessure
 • Nek-, schouder- of rugpijn
 • Spanning (trigger points) en andere vormen van tendinitis.

Een verwijzing nodig?

In de meeste gevallen kun je rechtstreeks naar de fysiotherapeut voor shockwave therapie, zonder verwijsbrief van je (huis)arts. Het voordeel is dat je direct bij de juiste behandelaar terechtkomt en meteen aan je herstel kunt gaan werken. Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijzen zij je door naar je huisarts.

Onze shockwave therapie

Wij maken gebruik van extracorporale shockwave therapie (ESWT). Dit is een innovatieve techniek om chronische pijn, veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen, te behandelen. Hierbij bestrijden we de oorzaak van jouw pijn direct bij de bron, zonder medicatie of chirurgie. Door middel van echografie lokaliseren we eerst de bron en het pijngebied. Vervolgens stellen we het letsel bloot aan korte shockwave-impulsen, geluidsgolven die een positief effect hebben op de pijn en het herstel van de beschadigde pees. Shockwave therapie en echografie zijn te combineren met reguliere fysiotherapie. Door shockwave-impulsen verbeteren we de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied en stimuleren we het herstelmechanisme van je lichaam. Door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, genees je vervolgens sneller. Shockwave therapie heeft zich inmiddels bewezen als een veilige, effectieve en wereldwijd toegepaste behandelmethode.

De behandeling

Bij onze behandeling maken we gebruik van een shockgolfapparaat. Dit apparaat genereert mechanische en elektromagnetische schokgolven die via een handstuk op de te behandelen plek worden afgegeven en zich radiaal (waaiervormig) via de huid in het beschadigde weefsel verspreiden. Naast deze radiale shockwave, maken we ook gebruik van gefocusseerde shockwave. Bij deze methode wordt de maximale energie bereikt op een specifiek punt in het lichaam. Hierdoor kan de aandoening heel gericht aangepakt worden. Gedurende de gehele behandeling vraagt onze therapeut je om aan te geven wanneer de behandeling een te hevige sensatie oproept. Uiteraard passen we de intensiteit aan als dat nodig of gewenst is. De behandeling duurt 20 tot 30 minuten. Tijdens de behandeling wordt de pijnlijke aandoening als het ware wakker geschud. Ook wordt je lichaam geactiveerd om via natuurlijke weg de genezing te bevorderen. De stofwisseling wordt verhoogd en vanuit het eigen lichaam komen pijndempende stoffen vrij, zoals endorfine. Dit heeft een pijnstillend effect op je klacht. Bij het merendeel van de cliënten is al binnen twee weken na de behandeling de chronische pijn aanzienlijk afgenomen.

Bij meer vragen over onze gefocusseerde shockwave therapie: veelgestelde vragen

Geïnteresseerd geraakt? Klik op onderstaande knop ‘afspraak maken’, en maak een afspraak in Venlo, Baarlo of Venray. Dan kijken wij samen of gefocusseerde shockwave therapie je kan helpen.

Bezoek ons in Baarlo, Venray of Venlo.

Pees & Spier Expertise Centrum is onderdeel van Knooppunt Centrum voor Gezondheid.

“Shockwave behandeling door Joost heeft het gewenste effect gehad. Fijne fysiotherapeut. Zeer aan te bevelen!”

“Ik had al een half jaar pijn aan de pees onder mijn voeten. Joost heeft me in drie shockwave behandelingen enorm voorruit geholpen.”

Wetenschappelijke onderbouwing

Lees meer wetenschappelijke artikelen  over de werking van shockwave therapie.

shockwave
shockwave baarlo venray venlo
voetklachten enkelklachten na hardlopen venloop
heupklachten