ervaring emtt

Ervaring EMTT februari 2022

ervaring emtt

Ervaring EMTT november 2021

ervaring emtt

Ervaring EMTT april 2021

ervaring emtt

Ervaring EMTT maart 2021

emtt in combinatie met shockwave

Case report EMTT in combinatie met shockwave

Dit case report van dr. Karsten Knobloch beschrijft de toepassing van 3 behandelingen met extracorporeale magnetotransductie therapie (EMTT) in combinatie met shockwave therapie. Het gaat hier om een patiënt die al 2x geopereerd is aan een breuk van het os scaphoïdeum, maar na beide operaties was de botgroei minimaal met een non-union tot gevolg.

Drie behandelingen (1x per week) met EMTT en shockwave therapie zorgden voor een significante toename in botvorming en een tevreden patiënt.

Lees het case report van dr. Karsten Knobloch.

emtt in combinatie met shockwave

emtt innovatieve technieken

Technische innovatie: een waardevolle aanvulling

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid maken we gebruik van de nieuwste inzichten, richtlijnen en wetenschappelijke bewijzen.

We geloven dat innovatieve technieken nieuwe oplossingen kan bieden en fysiotherapie kan ondersteunen.

De manier waarop wij omgaan met technologische vernieuwing in combinatie met onze kennis en ervaring onderscheidt ons van andere praktijken.

Momenteel hebben we een nieuwe revolutionaire behandelmethode, EMTT,  die jou zou kunnen helpen bij artroseklachten.
Ook kan de behandelmethode hulp bieden bij moeilijk te behandelen klachten, zoals:

  • fracturen en
  • botoedeem.

Sinds september hebben we al een aantal patiënten succesvol mogen behandelen. Resultaat: verlaging van de irritatie, stimulering van weefselgroei en sterke vermindering van klachten.

“In 2019 begonnen bij mij de klachten aan pols en vingers.
Na een jaar van ziekenhuis bezoeken, pillen / cortisone spuiten wilden de klachten maar niet overgaan.
In het najaar van 2020 werd bij mij reuma geconstateerd. Op dat moment deed EMTT zijn intrede bij Knooppunt Baarlo.
Vanwege mijn klachten werd ik gevraagd om mee te doen aan deze behandeling. Deze kans heb ik gelijk aangegrepen en na 2 / 3 behandelingen was de pijn al sterk verminderd en mijn vingers waren na ruim een jaar weer makkelijker te bewegen. Bovendien werd een vermindering van de ontstekingen geconstateerd.
Al met al een super positieve ervaring en raad het dan ook iedereen aan.”

Gerrie Smedts

Wil je meer weten over EMTT?

.emtt artroseklachten

emtt artroseklachten

Nieuwe behandelmethode: EMTT

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid kun je vanaf nu ook terecht voor een nieuwe behandelmethode voor spier- en gewrichtsklachten ten gevolge van artrose(slijtage). EMTT staat voor Extracorporeale magnetotransductie therapie. Het is een Hoogfrequente Magneetveld Therapie die de lokale pathologie beïnvloedt, maar ook het bijbehorende ontstekingsproces en pijn.

Door de pijn en ontsteking te verminderen kunnen operaties uitgesteld of voorkomen worden en zijn andere pijnbehandelingen of medicatie met alle bijwerkingen en complicaties minder vaak nodig. Ook kan de behandelmethode hulp bieden bij moeilijk te behandelen klachten zoals slecht-genezende fracturen en botoedeem.

Knooppunt is  een van de eerste praktijken in Nederland die met EMTT werkt. Sinds september hebben we al een aantal patiënten succesvol mogen behandelen. Resultaat: verlaging van de irritatie, stimulering van weefselgroei en sterke vermindering van klachten.

Meer lezen over EMTT..