Ervaringen

“Ik heb mijn leven weer terug!”

Heb je kalk in een pees? Probeer dan zeker shockwave.

In oktober 2020 kon ik niet meer slapen van de pijn in mijn rechterschouder.
Overdag ging het nog wel, maar zodra ik ging liggen deed mijn hele arm pijn, opdat ik niet meer kon liggen.

Ik ben yogadocente. Maar ondertussen had ik al geen maanden meer op de mat gestaan, laat staan een echte les gegeven.

De blessure aan mijn schouder had ik al veel langer. Al jaren. Iedere keer kon ik het met trainen wel weer oplossen.
Dus ook deze keer ben ik daarmee begonnen. Maar dit keer hielp niks meer.

Op een röntgenfoto was te zien dat ik een groot stuk kalk in mijn pees had. En de huisarts plande een barbotage in.
Dit wilde ik niet, dus ik ben op internet gaan zoeken.

Toen kwam ik bij Joost Nabben terecht. Shockwave. Ik heb mij verdiept in de resultaten en die kwamen uit op hetzelfde niveau als een barbotage. Dus dat leek mij het proberen wel waard.

Tijdens het eerste consult was Joost niet heel optimistisch. Ik had echt heel veel kalk in mijn schouder.
Toch aan de slag, ik kon altijd alsnog een barbotage doen. 4 of 5 consulten verder merkte ik het eerste verschil. Ik kon weer op mijn schouder liggen.
En sinds januari 2021 ben ik pijnvrij. Ik kan alles weer. Ook yoga. Ook lesgeven.

Op de röntgen is duidelijk te zien dat de kalk veel kleiner is. Het is niet helemaal weg. Maar de pijn wel.

Ik heb mijn leven weer terug!

“Super positieve ervaring”

In 2019 begonnen bij mij de klachten aan pols en vingers.

Na een jaar van ziekenhuis bezoeken pillen / cortisone spuiten wilden de klachten maar niet overgaan en in najaar 2020 werd er bij mij reuma geconstateerd.

Op dat moment deed EMTT zijn intrede bij knooppunt Baarlo, ik werd vanwege mijn klachten gevraagd om mee te doen aan deze behandeling.

Deze kans heb ik gelijk aangegrepen en na 2 / 3 behandelingen was de pijn al sterk verminderd en mijn vingers waren na ruim een jaar weer makkelijker te bewegen en geconstateerd werd een vermindering van de ontstekingen.

Al met al een super positieve ervaring en raad het dan ook iedereen aan.

“Jullie hebben er een ambassadeur bij!”

Al meerdere jaren liep ik al met zware pijnklachten. Meerdere bezoeken aan specialisten en cortisone-injecties hielpen maar tijdelijk. Elke keer na ongeveer 1 jaar kwamen de klachten terug. Ik werd door een vriend geattendeerd op Knooppunt Venlo (specifiek naar jou) en de shockwave therapie.
Enigszins sceptisch heb ik jou in eerste instantie bezocht. Deze scepsis bleek totaal ongegrond. Na een perfecte uitleg, prima begeleiding en 4 behandelingen ben ik van mijn pijnklachten af. Ongelooflijk!

Mij rest maar een ding, jullie hartelijk danken en te complimenteren. Jullie hebben er een ambassadeur bij!

”De gefocusseerde shockwave behandelde het precieze gebied”

Na een scooterongeluk in juni 2015 bleef ik continu pijn hebben aan de buiten zijkant van mijn rechtervoet. Ik had alles al geprobeerd: (loop)gips, rust, cortisone injecties bij de podotherapeut en dry needling therapie bij de fysiotherapeut. Elke dag had ik pijn. Aangezien lopen voor mij ontzettend belangrijk is gezien mijn horecawerk was ik ten einde raad. Nog eenmaal besloot ik iets te proberen en dit was shockwave therapie. Het gaf de verlichting waar ik zolang op hoopte. De gefocusseerde shockwave, in tegenstelling tot de radiale,  behandelt het precieze gebied van de ontsteking en al na een paar sessies bleek de vochtopeenhoping sterk verminderd en was mijn pijn dusdanig verlicht dat ik al 4 uur pijnloos kon werken. Hierna ging het in crescendo beter en na 5 maanden was de harde pijnlijke bult aan de zijkant verdwenen en ben ik 100% pijnvrij.

“De calcificaties zijn niet meer zichtbaar”

Al ruim 1 jaar ondervond ik steeds meer pijnklachten aan mijn schouders. Ondanks enkele bezoeken aan mijn huisarts, waarbij ik pijnstillers en fysiotherapie kreeg voorgeschreven, voor mijn zogenaamde frozen shoulders werden de klachten alleen maar erger. Fysiotherapie mocht ook niet echt baten. Tijdens mijn intensieve baan in de gezondheidszorg en mijn sportactiviteiten (volleybal),werden met name de pijnklachten in mijn rechter schouder zo erg, dat ik bij onverhoedse bewegingen soms door de grond ging van de pijn.

Na een consult bij de orthopeed, werd zowel via röntgenfoto als met echografie, de diagnose calcifying tendinitis bij met name het rechter schoudergewricht gediagnostiseerd. Volgens de orthopeed moest ik mijn bewegingspatroon maar aanpassen en vooral geen onverhoedse bewegingen maken. Eventueel stelde hij een punctie of operatie voor om calcificaties te verwijderen. Via advies van een collega en verder research op internet o.a. pub med, kwam ik bij shockwave therapie als behandelmethode uit.

Mede door goede recensies van eerdere patiënten, kwam ik in contact met Joost Nabben van shockwave Expertise Centrum. Op een zeer professionele wijze, werden mijn klachten door hem onderzocht o.a. middels echografie en manueel fysiotherapeutisch onderzoek. Hij deed dit op een, in mijn optiek, open eerlijke en contactueel prettige wijze. Naar aanleiding van zijn informatie en onderzoek, koos ik voor de behandeloptie shockwave. Na 5 behandelingen van mijn rechter schouder, zijn mijn pijnklachten vrijwel verdwenen,zijn de calcificaties op de echografie niet meer zichtbaar, heb ik bij onverhoedse bewegingen geen pijn meer. Ik ben blij dat shockwave therapie, in mijn geval een goed resultaat heeft gehad, waarvoor mijn dank. Ik vind het wel jammer,dat mijn zorgverzekeraar shockwave therapie (nog) niet vergoed.

“Er is goed uitgelegd wat de behandeling inhield”

Ik had al een aantal maanden last van mijn hielspoor, had al aangepaste zolen gekregen maar kwam er maar niet van af. Via mijn broer ,die er ook last van had gehad, kreeg ik de tip om met shockwave te gaan starten bij Knooppunt in Venray. Hij had dit ook gehad en was van zijn klachten af.
En ik kan zeggen het is een prima therapie. Eerst wordt er via een echo gekeken of het zin heeft om met shockwave te starten, dan wordt dit besproken. Als de conclusie is dat het baat heeft, kun je zelf beslissen of je hiermee gaat starten, dit ook omdat je het zelf moet betalen. Garanties geven ze niet.
Omdat ik zelf zoiets had van baadt het niet dan schaadt het niet heb ik besloten om hier mee te gaan starten.

Ik heb nu een aantal keren shockwave gehad en het gaat goed met mijn hielspoor. Ik heb er nagenoeg geen last meer van. Elke keer na een behandeling gaat het beter.  Heb nu al dagen geen last, er zijn soms nog dagen dat ik het een beetje voel maar lang niet zo erg als voor de shockwave.
Ik ben zeer tevreden. Ik ben goed behandeld, Jan heeft me goed uitgelegd wat er ging gebeuren, hoe het genezingsproces er uit zou komen te zien en dit klopte precies. Ik ben erg tevreden over knooppunt, vriendelijk en professioneel personeel.
Ik zou iedereen, die al langere tijd klachten heeft van hielspoor shockwave aanraden.

“De klachten zijn nu al enkele maanden verdwenen. Ik tennis en ren weer.”

Ik ben een 50 plusser en sport graag (tennis, hardlopen en fitness).  Ik heb al meerdere blessures en fysio behandelingen gehad. Ik heb al podologische zooltjes. Tijdens een trainingsrondje (~9km) heb ik pijn gekregen aan mijn hak/hiel. Dit is ondanks het terugbrengen van sport activiteit toch toegenomen. Ik heb hierom toch nog maar eens bij een podoloog aangeklopt. De zooltjes die ik heb gekregen verzachte de pijn aanzienlijk en het leek dat de blessure verbeterde. Als ik echter de voet weer belaste kwam de pijn weer direct terug.

Het werd tijd om andere wegen te bewandelen.  Ik ben bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid terecht gekomen. Bij het maken van een echo van mijn hiel bleek dat een van de pezen links een factor 5 dikker was dan rechts. Ik heb vervolgens 3 x een shockwave behandeling (radiale shockwave therapie en gefocusseerde shockwave therapie)  gehad van ~2 x 10min. Vervolgens heb ik nog een week of drie rust gehouden. De klachten zijn nu al enkele maanden verdwenen. Ik tennis en ren weer.

“Een operatie wilde ik voorkomen”

Na een aantal jaren met steeds erger wordende pijnklachten en beperkingen in mijn schouders heb ik Knooppunt Centrum voor Gezondheid bezocht om de mogelijkheden voor Shockwave te bespreken. Van meerdere mensen in mijn omgeving hoorde ik verhalen dat ze via deze therapie verlost waren van hun klachten.

Tijdens mijn 1e afspraak bleek echter op de echo dat de verkalking al zo ver gevorderd was dat het nog maar de vraag was of shockwave therapie zou helpen en of ik niet alsnog in het ziekenhuis onder “het mes” moest. Een operatie, met alle risico’s van dien, dát wilde ik voorkomen. Maar ik wilde ook van de pijn en de beperkingen af. In goed overleg en met goede afspraken ben ik samen met de therapeut toch de behandeling aangegaan. En wat blijkt? Na een aantal behandelingen boeken we een super resultaat. De pijn is aanzienlijk afgenomen en ik kan pijnloos armbewegingen maken die ik al jaren niet meer heb kunnen doen.

Ik zeg er wel bij, het is geen feestje, de pijn is behoorlijk maar ik hoef géén operatie meer te ondergaan. Ik ben er nog niet en heb nog een aantal behandelingen te gaan. Maar ik vind het waard om in mijn gezondheid te investeren, en u?

“Het resultaat mag er zijn”

Na constatering van verkalking op een pees in de rechter schouder ben ik op advies van 2 fysiotherapeuten doorverwezen naar Knooppunt voor een shockwave behandeling. Na de intake begonnen aan een serie van 3 behandelingen. Kan wat pijnlijk zijn maar het resultaat mag er zijn. Er is veel vooruitgang geboekt. Door de gedegen uitleg en begeleiding van de desbetreffende therapeut ben ik zeer tevreden met deze behandeling. Knooppunt bedankt daarvoor.