shockwave therapie venray venlo baarlo

Wordt een shockwave behandeling vergoed?

Als je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de eerste afspraak, het intakegesprek, vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Shockwave therapie en EPTE worden (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.

De landelijke vereniging voor shockwave therapie (Impuls) zet zich in om verzekeraars te overtuigen van de wenselijkheid van vergoeding voor deze wetenschappelijk bewezen en effectieve behandelmethode.

Lees hier meer over gefocusseerde shockwave therapie.

shockwave therapie venray venlo baarlo

 

shockwave venlo venray baarlo

De verschillen tussen normale en gefocusseerde shockwave therapie

Bij Pees & Spier Expertise Centrum maken we naast radiale shockwave therapie ook gebruik van gefocusseerde shockwave therapie.

Wat is het verschil tussen normale en gefocusseerde shockwave therapie?

Waar gefocusseerde shockwave vooral op celniveau aangrijpt, werkt radiale shockwave met zijn ‘trage’ drukgolf meer op structuur- en weefselniveau. De gefocusseerde variant is intensiever en kan tot 7x dieper doordringen in het weefsel. Door deze gefocusseerde energiebundel zijn er minder behandelingen nodig dan bij radiale shockwave.

Gefocusseerde shockwave is vooral effectief bij diepere structuren. Denk hierbij aan hielspoor, slijmbeurzen en verkalking van kapsels.

Lees hier meer over gefocusseerde shockwave therapie.

shockwave therapie venray venlo baarlo

 

shockwave baarlo venray venlo

Doet een shockwave behandeling pijn?

Een behandeling met shockwave wordt door iedere patiënt anders ervaren. Tijdens een shockwave behandeling overleggen we altijd met je, waarbij we de shockwave intensiteit langzaam verhogen en afstellen op jouw pijnbeleving.

Lees  hier meer over gefocusseerde shockwave therapie.

knieklachten shockwave Knooppunt venray venlo baarlo

 

 

 

 

 

 

 

hielspoor

Short- and intermediate- term results of shockwave therapy for noninsertional achilles tendinopathy

Interessant artikel over de effectiviteit van een excentrisch trainingsprogramma aangevuld met rekoefeningen en shockwave therapie (experimentele groep) of placebo shockwave therapie (controle groep) op chronische non-insertionele achillestendinopathie. Zij keken daarbij naar de korte en lange termijn.

Lees het artikel.

 

emtt in combinatie met shockwave

Case report EMTT in combinatie met shockwave

Dit case report van dr. Karsten Knobloch beschrijft de toepassing van 3 behandelingen met extracorporeale magnetotransductie therapie (EMTT) in combinatie met shockwave therapie. Het gaat hier om een patiënt die al 2x geopereerd is aan een breuk van het os scaphoïdeum, maar na beide operaties was de botgroei minimaal met een non-union tot gevolg.

Drie behandelingen (1x per week) met EMTT en shockwave therapie zorgden voor een significante toename in botvorming en een tevreden patiënt.

Lees het case report van dr. Karsten Knobloch.

emtt in combinatie met shockwave

shockwave baarlo venray venlo

Wat houdt een shockwave behandeling in?

Tijdens de eerste afspraak, het intakegesprek, kijken we naar de aard van jouw klachten. De shockwave therapeut beoordeelt, naar aanleiding van jouw beschrijving van de klachten, het lichamelijk- en echografisch onderzoek, of Shockwave Therapie of EPTE voor jouw klachten geschikt is. Wanneer dit het geval is, wordt er een behandelafspraak voor deze therapie gemaakt.

Tijdens een shockwave behandeling wordt er vaak een dunne laag gel op de huid aangebracht, voor een betere overdracht van de shockwave impulsen. In overleg lokaliseren we het pijngebied. Daarnaast maken we gebruik van echografie om de juiste plek te traceren. De shockwave behandeling begint bij het meest pijnlijke punt. Shockwave impulsen worden op het te behandelen gebied gericht door de behandelkop in langzame cirkels over het hele pijngebied te bewegen. In overleg bepalen we de intensiteit van de shockwave impulsen, zodat we de juiste dosering voor de behandeling kunnen vaststellen.

shockwave baarlo venray venlo
Lees  hier meer over gefocusseerde shockwave therapie.

emtt innovatieve technieken

Technische innovatie: een waardevolle aanvulling

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid maken we gebruik van de nieuwste inzichten, richtlijnen en wetenschappelijke bewijzen.

We geloven dat innovatieve technieken nieuwe oplossingen kan bieden en fysiotherapie kan ondersteunen.

De manier waarop wij omgaan met technologische vernieuwing in combinatie met onze kennis en ervaring onderscheidt ons van andere praktijken.

Momenteel hebben we een nieuwe revolutionaire behandelmethode, EMTT,  die jou zou kunnen helpen bij artroseklachten.
Ook kan de behandelmethode hulp bieden bij moeilijk te behandelen klachten, zoals:

 • fracturen en
 • botoedeem.

Sinds september hebben we al een aantal patiënten succesvol mogen behandelen. Resultaat: verlaging van de irritatie, stimulering van weefselgroei en sterke vermindering van klachten.

“In 2019 begonnen bij mij de klachten aan pols en vingers.
Na een jaar van ziekenhuis bezoeken, pillen / cortisone spuiten wilden de klachten maar niet overgaan.
In het najaar van 2020 werd bij mij reuma geconstateerd. Op dat moment deed EMTT zijn intrede bij Knooppunt Baarlo.
Vanwege mijn klachten werd ik gevraagd om mee te doen aan deze behandeling. Deze kans heb ik gelijk aangegrepen en na 2 / 3 behandelingen was de pijn al sterk verminderd en mijn vingers waren na ruim een jaar weer makkelijker te bewegen. Bovendien werd een vermindering van de ontstekingen geconstateerd.
Al met al een super positieve ervaring en raad het dan ook iedereen aan.”

Gerrie Smedts

Wil je meer weten over EMTT?

.emtt artroseklachten

pees en spier klachten venlo venray baarlo

Update corona 15 december 2020

Maandag 14 december 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Wat betekent dit voor Pees & Spier Expertise Centrum?

 • Fysiotherapie blijft gewoon geopend. Omdat fysiotherapie tot de medische contactgroep behoort, kunnen de behandelingen gewoon doorgaan, zodat je geen achterstand oploopt in jouw herstel. Om een afspraak te maken bel of mail ons of maak direct online een afspraak.
 • Sportscholen moeten vanaf 15 december dicht. Daarom is het niet mogelijk tot 19 januari op abonnement te trainen.

De algemeen geldende maatregelen blijven gehandhaafd:

 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen
 • Houd 1,5 m meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto)
 • Zorg dat je maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent
 • Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling
 • Neem 2 badhanddoeken en een kleine handdoek mee
 • Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers op
 • Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.
 • Blijf thuis als:
 • – je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen hebt; neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 oC )
  – jouw huisgenoten/gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten hebben
  – bij jezelf of bij een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is vastgesteld

Blijf ook nu werken aan jouw gezondheid. Het  team van Pees & Spier Expertise Centrum staat voor je klaar!

emtt artroseklachten

Nieuwe behandelmethode: EMTT

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid kun je vanaf nu ook terecht voor een nieuwe behandelmethode voor spier- en gewrichtsklachten ten gevolge van artrose(slijtage). EMTT staat voor Extracorporeale magnetotransductie therapie. Het is een Hoogfrequente Magneetveld Therapie die de lokale pathologie beïnvloedt, maar ook het bijbehorende ontstekingsproces en pijn.

Door de pijn en ontsteking te verminderen kunnen operaties uitgesteld of voorkomen worden en zijn andere pijnbehandelingen of medicatie met alle bijwerkingen en complicaties minder vaak nodig. Ook kan de behandelmethode hulp bieden bij moeilijk te behandelen klachten zoals slecht-genezende fracturen en botoedeem.

Knooppunt is  een van de eerste praktijken in Nederland die met EMTT werkt. Sinds september hebben we al een aantal patiënten succesvol mogen behandelen. Resultaat: verlaging van de irritatie, stimulering van weefselgroei en sterke vermindering van klachten.

Meer lezen over EMTT..

flywheel kinetic training

Krachttraining geschikt voor iedereen!

Niet alleen voor sporters….

Of het nu gaat om het verbeteren van (sport)prestaties of om het verlies van spiermassa tegen te gaan, krachttraining is voor (bijna) iedereen belangrijk. Krachttraining is er dus zeker niet alleen voor de jonge gezonde actievelingen onder ons.

Met flywheel kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen. Jong of oud, ter preventie of als onderdeel van de revalidatie. De variabele weerstand zorgt voor een optimale belasting, iedere herhaling opnieuw.