pees en spier klachten venlo venray baarlo

Update corona 15 december 2020

Maandag 14 december 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Wat betekent dit voor Pees & Spier Expertise Centrum?

 • Fysiotherapie blijft gewoon geopend. Omdat fysiotherapie tot de medische contactgroep behoort, kunnen de behandelingen gewoon doorgaan, zodat je geen achterstand oploopt in jouw herstel. Om een afspraak te maken bel of mail ons of maak direct online een afspraak.
 • Sportscholen moeten vanaf 15 december dicht. Daarom is het niet mogelijk tot 19 januari op abonnement te trainen.

De algemeen geldende maatregelen blijven gehandhaafd:

 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen
 • Houd 1,5 m meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto)
 • Zorg dat je maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent
 • Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling
 • Neem 2 badhanddoeken en een kleine handdoek mee
 • Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers op
 • Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.
 • Blijf thuis als:
 • – je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen hebt; neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 oC )
  – jouw huisgenoten/gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten hebben
  – bij jezelf of bij een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is vastgesteld

Blijf ook nu werken aan jouw gezondheid. Het  team van Pees & Spier Expertise Centrum staat voor je klaar!

emtt artroseklachten

Nieuwe behandelmethode: EMTT

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid kun je vanaf nu ook terecht voor een nieuwe behandelmethode voor spier- en gewrichtsklachten ten gevolge van artrose(slijtage). EMTT staat voor Extracorporeale magnetotransductie therapie. Het is een Hoogfrequente Magneetveld Therapie die de lokale pathologie beïnvloedt, maar ook het bijbehorende ontstekingsproces en pijn.

Door de pijn en ontsteking te verminderen kunnen operaties uitgesteld of voorkomen worden en zijn andere pijnbehandelingen of medicatie met alle bijwerkingen en complicaties minder vaak nodig. Ook kan de behandelmethode hulp bieden bij moeilijk te behandelen klachten zoals slecht-genezende fracturen en botoedeem.

Knooppunt is  een van de eerste praktijken in Nederland die met EMTT werkt. Sinds september hebben we al een aantal patiënten succesvol mogen behandelen. Resultaat: verlaging van de irritatie, stimulering van weefselgroei en sterke vermindering van klachten.

Meer lezen over EMTT..

looptraining claudicatio

Mooie review van Pascal Vaes

Al meerdere jaren liep ik al met zware pijnklachten aan mijn schouder. Meerdere bezoeken aan specialisten en cortisone-injecties hielpen maar tijdelijk. Elke keer na ongeveer 1 jaar kwamen de klachten terug. Ik werd door een vriend geattendeerd op Knooppunt Venlo en de shockwave therapie.
Enigszins sceptisch heb ik jullie in eerste instantie bezocht. Deze scepsis bleek totaal ongegrond. Na een perfecte uitleg, prima begeleiding en 4 behandelingen ben ik van mijn pijnklachten af. Ongelooflijk!

Mij rest maar een ding, jullie hartelijk danken en te complimenteren. Jullie hebben er een ambassadeur bij!”

Meer reviews

 

echografie

Driedaagse echografie cursus

Driedaagse echografie cursus “Schouder en Heup” van professor Carlo Martinoli gevolgd.
Professor Carlo Martinoli staat al meer dan 20 jaar bekend als een van de meest prominente leraren in musculoskeletale echografie.

In 2008 zijn we begonnen met echografie en shockwave en nog steeds worden we verrast door nieuwe inzichten en ontwikkelingen!

Het was een fantastische cursus! Dankbaar dat we erbij waren.

echografie  echografie cursus professor Carlo Martinoli

achillespees pijn fysiotherapie venlo venray baarlo

EPTE bij achillespeesblessures

Geblesseerde GA Eagles-captain Veldmate krijgt speciale therapie in zoektocht naar fysiek herstel

Lees hoe de aanvoerder van GA Eagles  behandeld wordt voor zijn achillespeesklachten.https://bit.ly/2kRhpiM.

Meer weten over EPTE https://www.peesenspier.nl/behandeling/epte/

hielspoor

Effectiveness and safety of ESWT in tendinopathies.

Wetenschappelijk artikel shockwave therapie

De onderzoekers van deze studie concluderen dat shockwave therapie (ESWT) effectief is bij verschillende tendinopathieën (peesaandoeningen). Zij vonden een vermindering van pijn, verbeterde functie en verhoogde kwaliteit van leven bij hielspoor (plantaire fasciopathie), achillespees-, elleboog- en rotator cuff tendinopathie (peesaaandoening).

Lees het volledige artikel.

 

flywheel kinetic training

Krachttraining geschikt voor iedereen!

Niet alleen voor sporters….

Of het nu gaat om het verbeteren van (sport)prestaties of om het verlies van spiermassa tegen te gaan, krachttraining is voor (bijna) iedereen belangrijk. Krachttraining is er dus zeker niet alleen voor de jonge gezonde actievelingen onder ons.

Met flywheel kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen. Jong of oud, ter preventie of als onderdeel van de revalidatie. De variabele weerstand zorgt voor een optimale belasting, iedere herhaling opnieuw.

fysiotherapie baarlo venlo venray

Contracten zorgverzekeraars 2019

We zijn ontzettend trots dat we voor 2019 met alle zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten. Dit betekent dat elke verzekerde van elke verzekeraar in 2019 bij ons terecht kan voor zorg. Wij declareren onze zorg bij jouw zorgverzekeraar. De vergoeding die je krijgt van jouw verzekeraar, hangt af van de aard en voorwaarden van jouw verzekering.

hielspoor

Deelnemers gezocht

DEELNEMERS GEZOCHT: onderzoek verbeteren van pijn en functie bij hielspoor.

Hielpijn is een veelvoorkomende voetklacht met een grote invloed op de kwaliteit van leven. Wist je dat het vaker voorkomt dan artrose binnen de Nederlandse bevolking? We streven naar continue verbetering van ons zorgaanbod. Vandaar dat wij een pilot starten waarbij deelnemers met hielpijn behandeld worden middels wetenschappelijk bewezen behandelingen. Denk hierbij aan de nieuwste shockwave technieken en manuele technieken.

Wie zoeken wij? Mannen en vrouwen tussen de 18-70 jaar, met last van ochtendstijfheid en pijn onder de hiel die toeneemt bij gewicht nemen op de aangedane voet.

Wil je ons helpen en jezelf opgeven als proefpersoon? Stuur dan een mailtje naar Sander van Goethem fysio-/manueel therapeut bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid.

Sporten Venray? Fitnessen onder begeleiding?

Bram Zeegers

Skeletonner Bram Zeegers is weer terug in Venray om te trainen voor de tweede helft van het seizoen.

De eerste helft van het seizoen, met bezoeken aan Canada, Oostenrijk en Duitsland is goed gegaan, en heeft geresulteerd in kwalificatie voor het junioren EK (Sigulda Letland) en WK (Königssee Duitsland).

In 2019 gaat hij onder begeleiding van Tommie van Knooppunt Venray weer intensief trainen om te scoren in 2019. Veel succes Bram!