sportspreekuur

Gewijzigde tijden sportspreekuur Baarlo

Vanaf 2 januari 2020 is het sportspreekuur in Baarlo op:

maandag 18.00-18.30 uur
donderdag 18.00-18.30 uur

Meer weten over het sportspreekuur

sportspreekuur

 

 

looptraining claudicatio

Mooie review van Pascal Vaes

Al meerdere jaren liep ik al met zware pijnklachten aan mijn schouder. Meerdere bezoeken aan specialisten en cortisone-injecties hielpen maar tijdelijk. Elke keer na ongeveer 1 jaar kwamen de klachten terug. Ik werd door een vriend geattendeerd op Knooppunt Venlo en de shockwave therapie.
Enigszins sceptisch heb ik jullie in eerste instantie bezocht. Deze scepsis bleek totaal ongegrond. Na een perfecte uitleg, prima begeleiding en 4 behandelingen ben ik van mijn pijnklachten af. Ongelooflijk!

Mij rest maar een ding, jullie hartelijk danken en te complimenteren. Jullie hebben er een ambassadeur bij!”

Meer reviews

 

echografie

Driedaagse echografie cursus

Driedaagse echografie cursus “Schouder en Heup” van professor Carlo Martinoli gevolgd.
Professor Carlo Martinoli staat al meer dan 20 jaar bekend als een van de meest prominente leraren in musculoskeletale echografie.

In 2008 zijn we begonnen met echografie en shockwave en nog steeds worden we verrast door nieuwe inzichten en ontwikkelingen!

Het was een fantastische cursus! Dankbaar dat we erbij waren.

echografie  echografie cursus professor Carlo Martinoli

achillespees pijn fysiotherapie venlo venray baarlo

EPTE bij achillespeesblessures

Geblesseerde GA Eagles-captain Veldmate krijgt speciale therapie in zoektocht naar fysiek herstel

Lees hoe de aanvoerder van GA Eagles  behandeld wordt voor zijn achillespeesklachten.https://bit.ly/2kRhpiM.

Meer weten over EPTE https://www.peesenspier.nl/behandeling/epte/

hielspoor

Effectiveness and safety of ESWT in tendinopathies.

Wetenschappelijk artikel shockwave therapie

De onderzoekers van deze studie concluderen dat shockwave therapie (ESWT) effectief is bij verschillende tendinopathieën (peesaandoeningen). Zij vonden een vermindering van pijn, verbeterde functie en verhoogde kwaliteit van leven bij hielspoor (plantaire fasciopathie), achillespees-, elleboog- en rotator cuff tendinopathie (peesaaandoening).

Lees het volledige artikel.

 

flywheel kinetic training

Krachttraining geschikt voor iedereen!

Niet alleen voor sporters….

Of het nu gaat om het verbeteren van (sport)prestaties of om het verlies van spiermassa tegen te gaan, krachttraining is voor (bijna) iedereen belangrijk. Krachttraining is er dus zeker niet alleen voor de jonge gezonde actievelingen onder ons.

Met flywheel kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen. Jong of oud, ter preventie of als onderdeel van de revalidatie. De variabele weerstand zorgt voor een optimale belasting, iedere herhaling opnieuw.

fysiotherapie baarlo venlo venray

Contracten zorgverzekeraars 2019

We zijn ontzettend trots dat we voor 2019 met alle zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten. Dit betekent dat elke verzekerde van elke verzekeraar in 2019 bij ons terecht kan voor zorg. Wij declareren onze zorg bij jouw zorgverzekeraar. De vergoeding die je krijgt van jouw verzekeraar, hangt af van de aard en voorwaarden van jouw verzekering.

hielspoor

Deelnemers gezocht

DEELNEMERS GEZOCHT: onderzoek verbeteren van pijn en functie bij hielspoor.

Hielpijn is een veelvoorkomende voetklacht met een grote invloed op de kwaliteit van leven. Wist je dat het vaker voorkomt dan artrose binnen de Nederlandse bevolking? We streven naar continue verbetering van ons zorgaanbod. Vandaar dat wij een pilot starten waarbij deelnemers met hielpijn behandeld worden middels wetenschappelijk bewezen behandelingen. Denk hierbij aan de nieuwste shockwave technieken en manuele technieken.

Wie zoeken wij? Mannen en vrouwen tussen de 18-70 jaar, met last van ochtendstijfheid en pijn onder de hiel die toeneemt bij gewicht nemen op de aangedane voet.

Wil je ons helpen en jezelf opgeven als proefpersoon? Stuur dan een mailtje naar Sander van Goethem fysio-/manueel therapeut bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid.

Sporten Venray? Fitnessen onder begeleiding?

Bram Zeegers

Skeletonner Bram Zeegers is weer terug in Venray om te trainen voor de tweede helft van het seizoen.

De eerste helft van het seizoen, met bezoeken aan Canada, Oostenrijk en Duitsland is goed gegaan, en heeft geresulteerd in kwalificatie voor het junioren EK (Sigulda Letland) en WK (Königssee Duitsland).

In 2019 gaat hij onder begeleiding van Tommie van Knooppunt Venray weer intensief trainen om te scoren in 2019. Veel succes Bram!

fysiotherapie venlo venray baarlo

Receptie altijd bereikbaar tijdens openingstijden

Gedurende de openingstijden zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. Tussen 12:00 en 14:00 uur zit er niemand achter de receptie maar word je telefonisch te woord gestaan door een medewerker van een algemene telefooncentrale. Er wordt een notitie gemaakt van het telefoongesprek en onze receptionistes pakken deze na 14:00 uur zo snel mogelijk op.