Knieklachten

Join(t)Forces: samenwerking VV Baarlo en Knooppunt Centrum voor Gezondheid

Wij zijn verheugd met dit bericht te kunnen meedelen dat we een samenwerking aangegaan zijn met VV Baarlo en bij de voetbalvereniging het preventieprogramma Join(t)Forces gaan aanbieden. Kinderen en jongvolwassenen hebben een verhoogd risico op het krijgen van knieblessures. Join(t)Forces is een bewezen gestandaardiseerd oefenprogramma ter preventie van knieblessures.

Wat betekent dit voor VV Baarlo?

Onze sportfysiotherapeuten zijn opgeleid door Join(t)Forces om een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming up, ter preventie van blessures, aan te bieden. Door deze warming up kan de kans op blessures met 50-70% afnemen. Naast blessurepreventie zorgt de warming up ook voor een verbetering van de beweegkwaliteit, wat zou kunnen leiden tot een verbetering van de prestatie.

Naast deze warming-up zullen veldtesten uitgevoerd worden om inzicht te krijgen in de beweegkwaliteit van de kinderen. Voordat eventuele veldtesten worden uitgevoerd, wordt eerst om toestemming gevraagd door middel van een toestemmingsformulier.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit onderdeel van het blessurepreventie-programma. Meer weten over Join(t)Forces of wat de mogelijkheden zijn voor jouw sportvereniging? Neem dan contact met ons op via info@knooppunt-centrum.nl of 077 4778305.