Tennisarm

Wat is een tennisarm? 

Een tennisarm / tenniselleboog is pijn die wordt gevoeld in je elleboog. Bij een tennisarm raken je onderarm spieren die vastzitten aan je elleboog overbelast. Je ervaart de pijn bij het bewegen van je arm. 

 

Symptomen van een tennisarm 

Een tenniselleboog doet pijn wanneer je je onderarm naar buiten probeert te draaien, wanneer je je hand dichtknijpt en/of wanneer je je pols naar achteren beweegt. Wanneer je een tenniselleboog hebt, kan je buitenste elleboogknobbel pijnlijk aanvoelen wanneer je hierop drukt. Deze vorm van pijn in de elleboog komt het vaakst voor bij mensen die tussen de 40 en 50 jaar oud zijn. 

 

Oorzaak 

Een tennisarm kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken van een tenniselleboog zijn overbelasting van de onderarmspieren. Overbelasting van de onderarm spieren komt veel voor bij sporters, met name tennissers of golfers, maar ook bij mensen werkzaam als bijvoorbeeld timmerman of schilder. Een tennisarm wordt ook veroorzaakt bij een korte, sterke overbelasting, bijvoorbeeld bij het tillen of heffen van zware objecten. De pijn in de elleboog wordt dan direct gevoeld

 

Herstel 

In bijna alle gevallen gaat een tenniselleboog vanzelf over. Het is dus belangrijk dat je je elleboog genoeg rust geeft. De duur van een tenniselleboog verschilt per persoon. Bij sommige mensen is de pijn na 4 tot 8 weken volledig verdwenen. In sommige gevallen kan de pijn tussen de 6 maanden en twee jaar aanhouden. Een fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat de pijn sneller verdwijnt. Heb jij ook last van een tennisarm/tenniselleboog, maak dan direct een afspraak. Wij zorgen voor de juiste: 

  • Behandeling en massage van de tenniselleboog 
  • Zorgen voor de juiste toepassing van sporterstape om de spieren van je onderarm te stimuleren 
  • Passen gefocusseerde shockwavetherapie toe om de pijn gericht en effectief aan te pakken. 

 

Neem direct contact op voor meer informatie of om direct een afspraak in te plannen!