Regio schouder

Kies aan de linkerzijde een plek waar je last van hebt door er op te klikken. Er komen dan een aantal diagnoses naar voren. Dit zijn indicatieve diagnoses. De fysiotherapeut doet tijdens het onderzoek de uiteindelijke diagnostiek.

Inklemming van een pees tussen de schouder

Inklemming van een pees in de schouder ontstaat vaak door een verkeerde stand van het gewricht. Wanneer dit langdurig plaatsvindt kan de pees gaan ontsteken of kan er zich zelfs kalk in vormen.

Frozen shoulder

Een frozen shoulder kenmerkt zich door de bewegingsbeperkingen van de schouder in combinatie met doffe pijn.

Bursitis (slijmbeursontsteking)

Veel slijmbeursontstekingen worden veroorzaakt door chronische overbelasting.

Schouder calcificatie/peesverkalking

Bij een peesverkalking gaat het om een afzetting van calciumkristallen in één van de pezen. De aandoening ontstaat soms door een ongeval of na een overbelasting en komt vooral voor in de pezen rond de schouderkop.

Schouder peesontsteking

Schouder peesontsteking kenmerkt zich door een vaak stekende pijn bij snelle en onverwachte bewegingen. De oorzaak is vaak een overbelasting of inklemming en kan plotseling of geleidelijk ontstaan.

Schouder pijn / chronische schouderklachten

Per jaar heeft ruim twintig procent van de Nederlandse bevolking last van schouderpijn. Na rugpijn en nekpijn is schouderpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht.