Regio voet

Kies aan de linkerzijde een plek waar je last van hebt door er op te klikken. Er komen dan een aantal diagnoses naar voren. Dit zijn indicatieve diagnoses. De fysiotherapeut doet tijdens het onderzoek de uiteindelijke diagnostiek.

Slijmbeursontsteking

In de voet zitten een hoop slijmbeurzen. Bij een slijmbeursontsteking zijn de slijmbeurzen ontstoken. De meest voorkomende locatie in de voet voor een slijmbeursontsteking is onder de achillespees.

Peesplaatontsteking

Onder de zool van de voet is een peesplaat gevestigd. Onder de zool van de voet is een peesplaat gevestigd. Deze peesplaat loopt vanaf het hielbot tot aan het begin van de tenen en heeft als functie het ondersteunen van de voet. Bij peesplaatonsteking is de peesplaat ontstoken.

Chronische pijn aan de achillespees

De achillespees krijgt forse trekkrachten te verwerken bij veel sporten. Hierdoor wordt deze geregeld overbelast met als gevolg vaak een ontsteking.

Achillespees pijn

Het start vaak met lichte pijnklachten in de achillespees die na enkele uren weer verdwijnen, pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan, pijn of irritatie bij het lopen.

Hielspoor

Hielspoor kenmerkt zich door een stukje kalkaanzetting aan het hielbeen en ontstaat vaak door een overbelasting.

Voet pijn

Bij voetklachten heb je pijn in of rondom de voet als je jouw voet beweegt of belast. Soms is er ook pijn als je de voet stil houdt.