Regio knie

Kies aan de linkerzijde een plek waar je last van hebt door er op te klikken. Er komen dan een aantal diagnoses naar voren. Dit zijn indicatieve diagnoses. De fysiotherapeut doet tijdens het onderzoek de uiteindelijke diagnostiek.

Runners knee

Een runners knee of lopers knie is een veel voorkomende overbelastingsblessure bij hardlopers en wordt veelal veroorzaakt doordat er wrijving plaatsvindt tussen het bot en de peesplaat.

Patellofemoraal pijnsyndroom

Het patellafemoraal pijnsyndroom kenmerkt zich door pijn rondom de knieschijf. De kniepijn wordt vaak veroorzaakt door het niet goed glijden van de knieschijf in het “gootje” van de knie.

Kniepeesontsteking

Een peesontsteking aan de kniepees kan worden veroorzaakt door een veel herhaalde beweging tijdens bijvoorbeeld hardlopen of een acute overbelasting door bijvoorbeeld bepaalde spring sporten.

Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking in de knie komt regelmatig voor bij mensen die voor hun beroep vaak op hun knieën moeten zitten en wordt vaak veroorzaakt door chronische overbelasting.

Knie pijn

Bij knieklachten heeft u pijn rond het kniegewricht als u uw knie beweegt of belast, en soms ook als u de knie stil houdt. Pijn in de knie kan vele oorzaken hebben.