Testimonial gefocusseerde shockwave

Een tevreden cliënt schreef onderstaande testimonial over (gefocuseerde) shockwave bij laterale(zijkant) heupklachten.

“Toen ik (zoals vele anderen) verplicht thuis moest werken ben ik meer gaan wandelen. Tijdens het wandelen kreeg ik steeds meer pijn aan de buitenkant van mijn heup. De pijn bereidde zich uit naar mijn bovenbeen en mijn knie. Het werd zo pijnlijk dat ik niet meer op mijn linker zij kon liggen.

In mei 2021 ben ik naar de huisarts gegaan. De diagnose was een slijmbeurs-ontsteking in de heup. Met een spuit erin en even rustig aan doen zou het wel weer snel voorbij zijn. Helaas, 4 weken later meer pijn dan ervoor, terug naar de huisarts. Deze heeft me doorverwezen naar de orthopeed. Na foto’s van de heup gemaakt te hebben moest ik een echo laten maken om te kunnen zien of het aan de slijmbeurs of de onderliggende pees lag. Het bleek een ontsteking aan de pees te zijn. Vanaf juli heb ik 4 behandelingen bij een osteopaat gehad. Er was wel wat vooruitgang maar niet voldoende om door te gaan. Begin oktober 2021 heb ik onder echogeleide een cortisonen-injectie van de orthopeed gehad om de pijn te verdoven en de ontsteking te remmen. 4 weken na de injectie heb ik via de fysio oefeningen gekregen om de spieren te versterken. Deze spuit heeft de pijn kort verlicht, maar ook nu weer geen blijvend resultaat, terwijl ik netjes de oefeningen deed en al maanden het lopen tot een minimum had beperkt. Net voor kerst zag ik op Facebook een advertentie over gefocusseerde shockwave bij Knooppunt. Omdat ik ondertussen echt wel van de pijn af wilde heb ik een afspraak gemaakt. Zo kwam ik bij Ivo van Helden van Knooppunt terecht. Bij de intake met Ivo afgesproken de pees rust te gunnen en even geen oefeningen meer te doen. Daarna is Ivo meteen begonnen met de gefocusseerde shockwave. Ik heb in totaal 4 gefocusseerde shockwave behandelingen gehad. En na elke behandeling ging het gelukkig steeds een klein beetje beter. Na de 3e sessie (2 weken na de eerste sessie) kon ik het wandelen weer rustig opbouwen. En na de 4e sessie was de pijn weg en de shockwave behandeling klaar. En 2 maanden later kan ik zeggen dat de pijn nog steeds weg is en ik weer steeds langere afstanden kan wandelen”.

Testimonial – Anoniem

Meer over behandelmethode gefocusseerde shockwave.

pees en spierklachten